Who Said It: A “Bachelor” Contestant or a 2020 Presidential Candidate?

Will you accept this rose?ABC/Maarten de Boer

For indispensable reporting on the coronavirus crisis and more, subscribe to Mother Jones' newsletters.

Last week, ABC’s The Bachelor revealed the final two contestants competing for the love of airline pilot Peter Webber during this lackluster season. A day later, Democratic voters also revealed their final two: Joe Biden and Bernie Sanders. 

It was a dramatic week. (Perhaps, dear viewers, the most. dramatic. week. ever?)

As it turns out, the longrunning reality show and our democratic process may have more in common than you’d expect. It’s not just that both are competitions—with each week, the cast getting smaller and smaller (and whiter!) as the contestants vie for America’s heart. But they also share in the spectacle: The debates, with their petty attacks and canned zingers, feel like group dates, only with moderators. The Democratic caucuses are like cocktail parties with delegates instead of roses. There are villains and fan favorites, personal feuds and public drama, and always someone who is there for the wrong reasons. 

Before this season’s Bachelor comes to an end Tuesday, we pulled quotes from contestants and candidates, past and present, and from both sides of the aisle, to see if you can tell the difference between the 2020 candidates and Bachelor Nation.

1. “If there was a hot-air balloon that was rising and you needed to try and keep it on the ground, he would be better than me at that, because he is so fat.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Andrew Yang, about Trump

2. “If you don’t know me, watch your mouth, I will put you in your place. If you don’t want to talk about it, don’t bring it up.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Marshana, Bachelor Season 12

plotting chris harrison GIF

3. “I had a cat, but it died.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Marianne Williamson

4. “Gonna start adopting cats now.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Jami, Bachelor Season 20

The Bachelor Ok GIF

5. “Suddenly, eating those eggs for me was something that didn’t align with my spirit.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Cory Booker

I Love You Speech GIF

6. “Michael Jordan took naps. Abraham Lincoln took naps.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Corinne, Bachelor Season 21

women tell all wta GIF by The Bachelor

7. “I like Abe Lincoln.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Donald Trump

8. “You’re getting fucked…and I want to unfuck you.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Andrew Yang

Andrew Yang Netflix GIF by Patriot Act

9. “You have to take responsibility for your own equanimity.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Marianne Williamson

10. “Like seriously, can we just bag this and go play blackjack?”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Bentley, Bachelorette Season 7

11. “Deep, intellectual things are just my jam.” 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Olivia, Bachelor Season 20

week recap GIF

12. “Mike can telepathically communicate with dolphins.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Mike Bloomberg’s campaign, on Twitter

Democratic Debate GIF by MSNBC

13. “Listen, I’m not an idiot. I run a multimillion-dollar company!”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Corinne, Bachelor Season 21

episode 4 corinne GIF by The Bachelor

14. “I know that this girl right here is tough and strong and she is powerful and she is beautiful and she knows what she deserves more than anything.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Mykenna, Bachelor Season 24

Lets Go Abc GIF by The Bachelor

15. “As women, especially in these times, we should be building each other up, not trading each other down.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Liz, Bachelor Season 21

episode 8 thats kinda the whole point GIF

16. “Now, I am Asian, so, I know a lot of doctors.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Andrew Yang

17. “I may be white, but I’m still a minority.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Nick, Bachelorette Season 13

Season 21 Smile GIF by The Bachelor

18. “It’s a shame to find out you’re full of shit. And I’m looking around the room and seeing a lot of people full of shit.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Leo, Bachelor in Paradise, 2018

leo GIF by The Bachelorette

19. “I put a lot on hold for this…I got a dog at home.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Ben, Bachelor in Paradise, 2017

Bachelor in Paradise season 4 bachelor in paradise bip ben z GIF

20. “I’m a little worried. I can’t possibly smell like cabbage.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Shushanna, Bachelor Season 20

im not crazy season 5 GIF by Bachelor in Paradise

21. “I wish everyone was as perfect as you.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Amy Klobuchar, to Pete Buttigieg

22. “You know, I wanna make art. I wanna write. I wanna make music. I wanna create things.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Beto O’Rourke

23. “I’m particularly fond of green grapes.”

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Answer: Marianne Williamson

THE BIG PICTURE

You expect the big picture, and it's our job at Mother Jones to give it to you. And right now, so many of the troubles we face are the making not of a virus, but of the quest for profit, political or economic (and not just from the man in the White House who could have offered leadership and comfort but instead gave us bleach).

In "News Is Just Like Waste Management," we unpack what the coronavirus crisis has meant for journalism, including Mother Jones’, and how we can rise to the challenge. If you're able to, this is a critical moment to support our nonprofit journalism with a donation: We've scoured our budget and made the cuts we can without impairing our mission, and we hope to raise $400,000 from our community of online readers to help keep our big reporting projects going because this extraordinary pandemic-plus-election year is no time to pull back.

THE BIG PICTURE

You expect the big picture, and it's our job at Mother Jones to give it to you. And right now, so many of the troubles we face are the making not of a virus, but of the quest for profit, political or economic (and not just from the man in the White House who could have offered leadership and comfort but instead gave us bleach).

In "News Is Just Like Waste Management," we unpack what the coronavirus crisis has meant for journalism, including Mother Jones’, and how we can rise to the challenge. If you're able to, this is a critical moment to support our nonprofit journalism with a donation: We've scoured our budget and made the cuts we can without impairing our mission, and we hope to raise $400,000 from our community of online readers to help keep our big reporting projects going because this extraordinary pandemic-plus-election year is no time to pull back.

We Recommend

Latest

Sign up for our newsletters

Subscribe and we'll send Mother Jones straight to your inbox.

Get our award-winning magazine

Save big on a full year of investigations, ideas, and insights.

Subscribe

Support our journalism

Help Mother Jones' reporters dig deep with a tax-deductible donation.

Donate

We have a new comment system! We are now using Coral, from Vox Media, for comments on all new articles. We'd love your feedback.